Felvidéki borhíradó

Alsó Garammenti Borvidék

szerda, 22 máj. 2019
Joomla Templates and Joomla Extensions by joomla2you.Com
Nyomtatás

Garamkövesdi Nagydíj és Veltelini Bajnokság 2016

SZKALA Garamkövesdi Nagydíj

és VELTELINI Bajnokság

2016

 

Eredmények itt

Veltelini eredmények itt

 

 

A garamkövesdi SZKALA Borászok és Szőlészek Polgári Társulása meghirdeti a Garamkövesdi Nagydíj 2016 borversenyt, melyen kiemelt figyelmet, külön bizottságot kapnak a VELTELINI szőlőfajták.

 

Helyszín: Kultúrház, Garamkövesd (Kamenica nad Hronom)

Bírálat (zártkörű) időpontja: 2016. március 11.

Eredményhirdetés és az összes tétel kóstolója: 2016. március 12. 16.00-tól

 

A Veltelini kategóriában 1-2-3. helyezettet hirdetünk, és az elmúlt évekhez hasonlóan átadjuk a „Garamkövesd Nagydíja 2016” (avagy Champion) valamint a „Borverseny legjobb fehér- rosé-, vörös- és édes bora 2016” díjakat. Szlovákiából és a határon túlról érkező borokat egyaránt várjuk a versenyre. Az eredményeket a bírálatot követően a helyszínen, majd a www.boregylet.sk honlapon közöljük, illetve sajtóközleményben eljuttatjuk a szlovákiai és magyarországi sajtónak, melyben külön felhívjuk a figyelmet a Veltelinikre.

 

Nevezési díj:5 euro mintánként

Leadandó mennyiség:mintánként 2 palack

 

A mintákat a garamkövesdi Kultúrházban, 2016. március 8-án, 16-20 óra között gyűjtjük, de telefonos egyeztetéssel más időpont is lehetséges. A minták mellé kérjük kitölteni a  a nevezési lapot, vagy a címkén feltüntetni a következő adatokat: nevező neve, címe, e-mail címe, telefonszáma, a bor megnevezése, évjárat, szőlőfajta (házasítás esetén is kérjük felsorolni), szőlő származási helye (település), borkategória (lsd. lejjebb), tételnagyság (hány palack vagy liter van belőle)

 

 

Borkategóriák:

  • Fehérborok (száraz/félszáraz)
  • Rozé- és sillerborok (száraz/félszáraz)
  • Vörösborok (száraz/félszáraz)
  • Félédes-édes természetes maradékcukrot tartalmazó borok (késői szüret, jégbor stb.)
  • Kiemelt szőlőfajta: a Veltelini (zöld, piros, piros-fehér) – kérjük, aki teheti, akár több évjáratot is nevezzen, az évjáratos Velteliniket külön sorozatba soroljuk.
 
Letölthető fájlok:
 

 

Borkóstolóés eredményhirdetés 2016. március 12., szombat, 16.00-20.00

„Sétáló borkóstoló” az összes nevezett tételből, svédasztalos vacsorával. Közben kihirdetjük az eredményeket. Részvételi díj a nevező gazdáknak 5 euro/fő, vendégeknek 8 euro/fő.

 

Információ, nevezés:

Postacím: Benyó Mihály, 94365 Kamenica nad Hronom, č.d.170.

Minták leadása: +421 908 782-589 (Kormos Károly), +421 908 387-194 (Stugel Miklós)

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.